Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počeo Drugi bh. festival vina i hrane u Tuzli

1

Drugi bosanskohercegovački festival vina i hrane, koji će trajati dva dana, otvoren je večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Kako su saopštili organizatori, cilj festivala je promocija vinske kulture i bh. autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Tuzlu. Na festivalu učestvuje preko 30 izlagača.

– Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako BiH tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, uprkos tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost, rekli su organizatori manifestacije.

Kako je istaknuto, ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.

– Festival je jedinstven godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima I delikatesama iz BiH, rekli su iz Udruženja BH Festival, koji zajedno sa Freestyle marketing agencijom Tuzla, organizuju ovu manifestaciju.