Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počeo sajam ljekobilja, pčelarstva i ekologije u Sarajevu

sajam_ljekobilja

U Sarajevu je danas na platou ispred BBI centra otvoren Sajam ljekobilja, pčelarstva i ekologije u organizaciji Udruženja “Dio srca“, a u okviru obilježavanja Dana Općine Centar.

U programu sajma, koji će trajati do 6. maja, predviđeno je savjetovanje posjetilaca na temu usvajanja zdravih navika, prodajna izložba, te besplatna degustacija čajeva od majčine dušice, kamilice i nane kako bi se promovisale višestruke koristi ljekovitog bilja.

– Želimo prikazati i predstaviti ljude koji svojim radom žive od djelatnosti koja ne šteti okolini, nego je štiti. Jedno od višebrojnih prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine je mogućnost proizvodnje zdrave hrane i to je ono čime se mi možemo pohvaliti i ono što nas adekvatno može predstaviti u cijelom svijetu. Šteta bi bila da to ne iskoristimo ili da svojim nemarom uništimo sve ljepote i brojne resurse koje ima naša Bosna i Hercegovina – rekla je Samira Katica Arnautović, predsjednica Udruženja Dječiji i omladinski centar “Dio srca“.

Dodala je da su kao Udruženje jako zahvalni rukovodstvu Općine Centar koja kroz podržavanje takvih aktivnosti, ne samo da je svijetao primjer drugim lokalnim zajednicama, nego je i velika podrška njihovom radu i namjeri podsticanja građana ka usvajanju zdravih životnih navika.

Na ovogodišnjem Sajmu ljekobilja, pčelarstva i ekologije učestvuje 28 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.