Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Poljoprivrednici traže tri posto budžeta FBiH u 2016. godini

04/12/2015

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH Nedžad Bićo izjavio je danas da su uputili otvoreno pismo Vladi FBiH, te predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, u kojem traže da u budžetu FBiH za 2016. za poljoprivredu bude izdvojeno tri, umjesto planiranih dva posto sredstava.

Pojasnio je da je zakonom predviđeno da za poljoprivredu treba izdvajati tri do šest posto budžeta, te da oni traže minimalno povećanje da bi bila spašena poljoprivredna proizvodnja koja se smanjuje.

Bićo je istakao da je sredstva neophodno usmjeriti za poticaje primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno za stočarstvo koje je trenutno najugroženije, iako su velika dugovanja i za biljnu proizvodnju koja bi mogla biti izmirena ako dođe do povećanja.

Precizirao je da je Nacrtom budžeta FBiH za 2016. za poljoprivredu planirano 65,8 miliona KM a da bi bili zadovoljni povećanjem na oko 80 miliona KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.