Obuka kadrova

Posebna služba upravlja projektom gasifikacije brodske Rafinerije nafte

rafinerija_projekt1

Osnovni cilj ove, kako tvrde, jedinstvene obuke bio je sticanje potrebnih znanja i vještina za samostalno i bezbjedno rukovanje gasnim uređajima i instalacijama

U “Rafineriji nafte“ Bosanski Brod formirana je posebna službu za upravljanje projektom gasifikacije.

-Nakon što su završeni građevinsko-montažni radovi unutrašnjeg sistema cjevovoda namijenjenog za distribuciju i snabdijevanje kotlovnice prirodnim gasom, a u očekivanju prvih isporuka krajem godine, u ‘Rafineriji nafte Brod’ je prepoznata potreba za pokretanjem odgovarajućih programa obuke kadrova u skladu sa novim procesima rada – naveli su iz Odjeljenja za marketing “Optima grupe“ d.o.o.

Iz kompanije je saopćeno da je oformljena posebna služba za upravljanje projektom, te da je proveden program obuke iz oblasti gasne tehnike, pod stručnim nadzorom eksperata iz Saveza energetičara Republike Srpske, a u saradnji sa “Gasnim centrom za obuku i razvoj“ d.o.o. Zvornik.

Osnovni cilj ove, kako tvrde, jedinstvene obuke bio je sticanje potrebnih znanja i vještina za samostalno i bezbjedno rukovanje gasnim uređajima i instalacijama što podrazumijeva, upravljanje, podešavanje, nadzor i kontrolu rada i stanja uređaja, instalacija i postrojenja za transport i distribuciju prirodnog gasa.

Pojašnjavaju da se obuka sastojala iz teorijskog djela koji je održan u “Rafineriji nafte“ i praktičnog djela koji se odvijao na postrojenjima “Prvog gasnog društva“ doo Zvornik.

Obuku je pohađalo 19 radnika koji su polagali stručni ispit za srednju stručnu spremu i šest inženjera, koji su u fazi pripreme za polaganje stručnog ispita iz oblasti gasne tehnike za visoku stručnu spremu.