Poslodavaci ZDK-a u posjeti općinskim čelnicima

poslodavaci-zdk-a-zavidovici

Načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović sastao se s delegacijom Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona i razgovarao o načinu poboljšanja poslovnog ambijenta.

Poslodavci su ukazali na poteškoće u radu i naglasili da je važno smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta iz nadležnosti lokalne uprave, koja nemaju opravdanost, kao što su razne komunalne takse ili dvojne tarife kod potrošnje energenata.

-Imam namjeru da intenzivno razvijam saradnju s privrednicima, institucijama, organizacijama i fondacijama, jer svaki uspjeh naših privrednika znači stabilnost i razvoj lokalne zajednice. Zato trebamo svi težiti razvoju privrede i privredne stabilnosti- rekao je načelnik Hašim Mujanović, izražavajući spremnost i podršku nekim prijedlozima za razvoj Zavidovića.

Istaknut je zajednički cilj poslodavaca i općinske vlasti za poboljšanje privrednog ambijenta, stvaranje čvrste veze i poboljšanje saradnje za iznalaženje rješenja za postojeće probleme o pitanju zapošljavanja i razvoja općine.

Sastanci predstavnika Grupacije poslodavaca ZDK-a sa čelnim ljudima općina s područja Zeničko-dobojskog kantona će se nastaviti, a već je učinjena posjeta i razgovor s načelnikom Općine Kakanj Nerminom Mandrom.