Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan Ugovor o saradnji između AS Group i Adriatic Group

hrvic adriatic

Ugovor o saradnji između AS Group i Adriatic Group GmbH iz Beča potpisan je danas u Sarajevu, čime je sklopljeno poslovno partnerstvo između dviju grupacija koje konstantno investiraju u privredu Bosne i Hercegovine, te zajedničkim angažmanom potiču proizvodnju i izvoz domaćih prehrambenih artikala i bredova.

Ugovor će omogućiti veći plasman bh. prehrambenih artikala u vlasništvu AS Group na evropsko tržište putem distributerskih kapaciteta Adriatic Group.

Predsjednik Uprave AS Group Rusmir Hrvić izjavio je da ta grupacija uspješno izvozi svoje proizvode u 27 zemalja, među kojima su i zemlje Evropske unije, ali će ovim ugovorom dodatno ojačati svoje izvozne rezultate.

– Vjerujemo kako će brandovi bosanske kuhinje i bosanske kafe, kao što su Zlatna džezva, Klasova jufka, Zlatni puder, Begova čorba, Sarajevski somun, baklava, i drugi, sada biti dostupni u većoj mjeri na policama tržnih lanaca i trgovina u Evropi – rekao je Hrvić.

Ugovor se odnosi na tržišta Finske, Norveške, Švedske, Danske, Njemačke, Francuske, Holandije, Belgije, Luksemburga, Lihtenštajna, Italije, Austrije i Švicarske, a jedan od razloga zaključenja ugovora je i kvalitet prehrambenih proizvoda AS Group koji se postiže strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom.

Direktor Adriatic Group Amir Bekić istakao je da su ugovorom o plasmanu proizvoda AS Group ojačali poslovnu saradnju dviju grupacija, što znači bolju pozicioniranost i promociju prehrambenih artikala AS Group, te razvoj prodaje u zemljama EU, posebno na germanskim i skandinavskim tržištima gdje i živi najveći dio populacije s naših područja.

– Ovim dogovorom očekujemo značajno povećanje izvoza bh. prehrambenih artikala ka Evropi – izjavio je Bekić.

Osim plasmana prehrambenih artikala AS Group u svim većim trgovačkim lancima i na etno tržištu širom Evrope putem distributerskih kapaciteta Adriatic Group, grupacije će usko sarađivati i na području razvoja poljoprivrednih proizvoda u BiH kroz zajedničke projekte, saopćeno je iz Adriatic Group.