Potpisan ugovor o saradnji SASE i Američkog univerziteta u Sarajevu

sase – sarajevska berza

Direktor Sarajevske berze (SASE) Tarik Kurbegović i predsjednik American University Academy (AUBiH) Denis Prcić potpisali su u Sarajevu ugovor o saradnji između SASE i AUBiH.

Uspostavom te saradnje, studenti Američkog univerziteta u Sarajevu bit će u prilici upoznati se sa domaćim tržištem kapitala i radom berze.

– Ovaj dogovor o saradnji jedan je u nizu koje Sarajevska berza ostvaruje sa visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, a što smatramo veoma važnim u stručnom usavršavanju budućih visokoobrazovanih kadrova na domaćem tržištu kapitala. Ovim su otvorena vrata mnogobrojnim aktivnostima sa studentima Američkog univerziteta, poput seminara, in-house treninga i slično – izjavio je Kurbegović tom prilikom.

SASE dugi niz godina sarađuje sa univerzitetima, organizirajući workshopove, prezentacije, predavanja i druge aktivnosti, koje studentima pomažu u boljem razumijevanju tržišta kapitala i rada berze. Također sarađuje i sa srednjoškolskim obrazovnim ustanovama, kroz koje se učenicima približava finansijsko tržište i aktivnosti Sarajevske berze, saopćeno je iz SASE.