Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Pravo na turističke vaučere iskoristilo 27.200 građana

vaucer

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom,

U Republici Srpskoj je u periodu od 15. juna 2020. godine do 15. januara 2021. godine izdato 27.200 turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području ovog entiteta Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva trgovine i turizma RS danas su podsjetili da pravo na dodjelu vaučera imaju svi punoljetni građani RS-a, a jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, a dva korisnika – tri noćenja. Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluge smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja van mjesta prebivališta korisnika vaučera.

Građani turističke vaučere mogu koristiti u 95 ugostiteljskih objekata, te 28 turističkih agencija, do 30. juna, a oni koji su u prošloj godini iskoristili vaučer mogu ostvariti pravo i u 2021. godini.