Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Predstavljeni rezultati poslovanja subjekata bankarskog sistema FBiH u 2017. (FOTO)

20/06/2018

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine predstavila je sinoć u Sarajevu, u prisustvu velikog broja zvanica, „Rezultate poslovanja subjekata bankarskog sistema Federacije BiH u 2017. godini“.

Tim povodom, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, Jasmin Mahmuzić, uručio je zahvalnicu USAID-u u Bosni i Hercegovini za uspostavu supervizije banaka i pružanje tehničke i materijalne pomoći u primjeni međunarodnih standarda i pristupa superviziji banaka.

Zahvalnicu je primio Peter Duffy, direktor misije USAID-a u BiH.

„Uvjereni smo da Agencija za bankarstvo FBiH može biti najbolji primjer djelovanja koje je usklađeno sa najboljim praksama i međunarodnim standardima. Razvoj makro i mikro-prudencijalne supervizije predstavlja važan zadatak koji je u toku prethodne godine rezultirao sljedećim: usvojeno je 48 podzakonskih akata, odluka i uputstava, za usvajanje u 2018. godini je pripremljeno 11 dodatnih akata, te je definirano više od 100 izvještajnih obrazaca koji se odnose na primjenu nove regulative”, izjavio je direktor Agencije za bankarstvo FBiH, Jasmin Mahmuzić i dodao:

“U okvirima redovnih i obaveznih aktivnosti koje se odnose na kontrole poslovanja subjekata bankarskog sistema, sprovedene su 92 kontrole i naloženo je 266 mjera prema subjektima sistema. Praćenje subjekata bankarskog sistema odvijalo se i kroz analize redovnih izvještaja i drugih informacija koji se dostavljaju Agenciji na mjesečnoj i kvartalnoj osnovi. Zaključno sa krajem 2017. godine, naš sistem je siguran i stabilan, suočen sa prilikama i izazovima koje nameće okruženje u BiH i efekti koji se prenose sa drugih tržišta”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.