Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Best Tourism Villages 2022

Predstavnici Chemonics International i USAID Tourisma posjetili Mostar

blagaj – fena (1)

Koordinatori lokalnih udruženja upoznali su ih sa svojim aktivnostima koje provode s ciljem razvoja i unaprjeđenja održivosti ovoga područja

Predstavnici Chemonics Internationala i USAID Tourisma u okviru projekta Best Tourism Villages 2022. posjetili su Blagaj, jedno od nominiranih sela u Bosni i Hercegovini, priopćeno je u utorak iz Grada Mostara.

Navodi se kako su tijekom posjeta razgovarali s predstavnicima Gradske uprave Mostar o procesu pripreme kandidature, ali i kako su prepoznali Blagaj kao selo značajnih prirodnih, kulturnih te turističkih potencijala s tendencijom na razvoj održivog, autentičnog i ruralnog turizma.

Koordinatori lokalnih udruženja upoznali su ih sa svojim aktivnostima koje provode s ciljem razvoja i unaprjeđenja održivosti ovoga područja.

U priopćenju se ističe kako je svrha posjeta bila i obilazak pojedinih prirodnih, kulturnih te turističkih potencijala ovoga područja te kako predstavnici spomenutih organizacija smatraju da Blagaj ima dobre pretpostavke za dobar plasman u natjecanju za najbolje ruralno selo.

Iz Grada Mostara su poručili kako su svi potrebni materijali poslani prema UNWTO izražavajući nadu u pozitivan rezultat i osvajanje prestižnog statusa u mreži najboljih turističkih sela za Grad Mostar i selo Blagaj.