Lješnjak namaz

Premašena sva očekivanja: Maza razgrabljena s polica

asholding_2

Maza je lansirana na tržište Bosne i Hercegovine krajem decembra prošle godine

Prve količine novog bosanskohercegovačkog lješnjak namaza Maza razgrabljene su sa polica tržnih centara i trgovina, čime su premašena sva očekivanja, navodi se u saopćenju za medije kompanije AC Food.

Podsjećamo, Maza je lansirana na tržište Bosne i Hercegovine krajem decembra prošle godine u pakovanjima sa 20 i 30 posto lješnjaka, te u crunchy verziji sa kuglicama žitarica za hrskave palačinke.

“U prvih 25 dana januara svake minute se prodala jedna tegla Maza lješnjak namaza. Od top 3 vrste najveću pažnju izazvao je Maza lješnjak namaz sa 30 % lješnjaka, jedini takav proizvod na domaćem tržištu. Vrijedi istaći da je u januaru ove godine kod nekoliko velikih kupaca u BiH ovo bio najprodavaniji namaz. Radi se o proizvodu koji je za kratko vrijeme ostvario enorman rast prodaje, na što svi zajedno možemo biti ponosni”, ističe Ševal Delić direktor kompanije AC Food.

“Maza je postala hit među Bosancima i Hercegovcima. Zahvaljući prije svega društvenim mrežama, oduševljenje novim ukusima se širilo velikom brzinom, tako da je potražnja za MAZOM premašila očekivanja. Osim toga, u pripremi je novo iznenađenje koje će, uvjereni smo, izazvati nove pozitivne reakcije”, riječi su Delića.

Maza je premium proizvod u čijem sastavu su sastojci vrhunske kvalitete s visokim procentom lješnjaka i bez palminog ulja. Maza je domaći lješnak namaz koji za razliku od drugih proizvoda iste klase sadrži 30 posto manje šećera. Na njenom razvoju radio je tim domaćih i internacionalnih eksperata i tehnologa.