Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Gutić i ministri pustili u promet 500 metara puta

Tuzla_Celic_put

Svečanim presijecanjem vrpce, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministri u Vladi TK pustili su u saobraćaj rekonstruisanu dionicu regionalne saobraćajnice R-459 Tuzla – Dokanj – Šibošnica, dionica Jarići – Lovački dom.

Dionica od 500 metara na regionalnoj cesti R459 nastavak je intenzivnih radova na ovom putnom pravcu, a u narednom periodu Vlada i Direkcija cesta će nastojati da asfaltiraju i preostalih oko tri km ovog putnog pravca.

– Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo direktno povezati Tuzlu i Čelić. Time omogućavamo stanovnicima Čelića brzu konekciju s administrativnim centrom Kantona, a Tuzli brzu komunikaciju prema Brčkom, rijeci Savi i Evropskoj uniji – rekao je Gutić te najavio da će se rekonstrukcija ovog putnog pravca nastaviti i naredne godine.

Direktor Direkcije cesta Agan Delibajrić istakao je da su modernizacija i puštanje u promet rekonstruisanih regionalnih putnih pravaca cilj i zadaća Direkcije.

– Kroz kreditno zaduženje Direkcije u narednom periodu ćemo osigurati sredstva za intenziviranje radova i na nekim dužim i zahtjevnijim dionicama – zaključio je Delibajrić, saopćeno je iz Vlade TK-a.