Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Zvizdić pokrovitelj projekta “100 najvećih u BiH”

100_najvecih_vizual 2 070818

Dodjela priznanja u okviru Projekta ”100 najvećih u BiH”, koji 31 godinu organiziraju Poslovne novine, bit će upriličena u septembru, a ove godine pokrovitelj je i predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić.

Organizatori navode da će se i ove godine, tradicionalno, okupiti najuspješniji privrednici iz BiH te da ovaj događaj na najbolji način oslikava stanje domaće privrede.

– Zaista nam je drago što smo među onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i što smo kao pokrovitelj podržali izbor najvećih, najuspješnijih i najboljih bh. kompanija, koje potvrđuju da se u BiH može graditi i razvijati uspješan biznis – rekao je Zvizdić.

Zvizdić je zahvalio Poslovnim novinama na projektu, navodeći da afirmira uspješne kompanije, ali i pozitivno, transparentno i odgovorno poslovanje. Dodao je da raduje činjenica da su ažurni finansijski izvještaji iskorišteni kao baza za istraživanje i dobijanje podataka za potrebe projekta.

– Projekt šalje važnu poruku ekonomskoj zajednici i podstiče nas sve zajedno da budemo još bolji i da damo dodatni doprinos razvoju bh. ekonomije i društva – naveo je Zvizdić.

Projekat ”100 najvećih u BiH” godinama podržavaju Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora u BiH, Privredna komora Federacije BiH, Privredna komora Republike Srpske, Addiko banka i drugi, saopćeno je iz Poslovnih novina.

Projekt se realizira u više faza čiji je cilj pokazati da u BiH ima uspješnih kompanija koje su priznate na domaćem i svjetskom tržištu. Rang-liste najboljih po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka bit će objavljene u godišnjaku poslovnih uspjeha – specijalnom izdanju Poslovnih novina – 100 najvećih u BiH, čemu će prethoditi višemjesečna medijska kampanja, pres-konferencije, panel diskusija pod nazivom ”Izazov izvoza” u Sarajevu, kao i gala svečanost dodjele priznanja za najuspješnije kompanije, navode iz Poslovnih novina.