Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SFK 2000 u pohodu ka Ligi prvaka deklasirale Vllazniu (FOTO / VIDEO)

SFK2000_vllaznia_3

Nogometašice SFK 2000 savladale su danas ekipu albanske KS Vllaznia u susretu kvalifikacija za Ligu prvaka rezultatom 5:0 koji se igrao u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. nogometašice koje su ujedno i domaćini u Grupi 8 kvalifikacionog turnira zaprijetile su već u drugoj minutu susreta, nakon asistencije Jasne Đoković za Selmu Kapetanović, ali lopta je završila s vanjske strane mreže Vllaznie.

Domaće nogometašice ponovo su zaprijetile u devetoj minuti, ali bez uspjeha.

Prvi pogodak za SFK 2000 postigla je Tamara Bojat u 27. minutu. Iz kornera u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu pogađa Alisa Spahić koja povećava prednost na 2:0 te se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu nogometašice SFK 2000 preuzele su inicijativu i dominirale u cijelom drugom poluvremenu. U 56. minutu Kamerić dodaje loptu za Tamaru Bojat koja je loptu pospremila iza leđa golmanice Vllaznie.
U 80. minutu nakon asistencije Merjeme Medić, Aida Hadžić postiže gol za rezultat 4:0.

Jasna Đokić nakon kontranapada u 92. minutu daje gol za konačnih 5:0.

U sljedećem kolu igračice SFK 2000 igraju protiv SS Aneni Noi iz Moldavije petak, 10, augusta, te u ponedjeljak 12. augusta igraju protiv ekipe Parnu Jalgpaliklubi iz Estonije.

https://www.dailymotion.com/embed/video/x6rli5e