U 49. godini

Preminuo Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

pucar (1)

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, jedan od najistaknutijih hrvatskih poduzetnika preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici, piše Index.hr.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Imao je dvije kćeri. U mladosti je branio za Zadar, Dinamo i Nk Zagorec, a s nogometom se prestao aktivno baviti nakon što je upisao fakultet. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Završio je doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine.

Od 2008. do 2012. član je Nadzornog odbora Danica d.o.o. te Belupo d.d. Godine 2012. postaje članom Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, a zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore 2016.. 2020. godine izabran je predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca.