Biznis

vlasnik "Grizelj" d.d.

Preminuo Tomislav Grizelj jedan od najuspješnijih bh. biznismena

11/01/2022

Svojim privrednim i društvenim angažmanom promovisao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO

Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode “Grizelj” d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena preminuo je danas u 69. godini života, objavio je Klix.ba.

Grizelj je učestvovao u gasifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju mašinskih postrojenja za potrebe ZOI'84.

Tokom agresije na BiH i nakon nje, učestvovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva, ali i cijele BiH. 1991. godine je proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorisao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i Menadžer desetljeća 2002 i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udruženjima i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje čiji je bio osnivač i pokrovitelj.

Svojim privrednim i društvenim angažmanom promovisao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

Tokom karijere obavljao je i dužnost predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH. Prije tri godine je nominovan za počasnog profesora Akademske unije Oxford.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.