Preuzmite 50 eura i trgujte dionicama Burberryja

burberry

Od početka 2016. godine, cijena dionica popularne britanske modne kompanije Burberry, porasla je 26%. Kako navodi izvršni direktor Marco Gobetti, Burberry očekuje svijetla budućnost. Inače, ovaj menadžer, vrsni poznavalac industrije visoke mode, radio je na identičnim pozicijama i za Moschino, Givenchy i Céline.

FXLider, svim čitaocima Fokusa, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Burberry-ja na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti ovdje.

untitled2

Nova strategija Burberry-a

Idući u pravcu boljeg pozicioniranja na tržištu, kompanija je nedavno najavila program smanjenja troškova od 100 miliona funti. U februaru mjesecu, Burberry je najavio da će umjesto četiri puta godišnje, svoje ključne modne događaje organizovati dvaput godišnje. Primjenjujući princip “see now, buy now”, iliti “što vidiš sada, kupi odmah”, roba prikazana na reviji, momentalno će biti raspoloživa potrošačima, kako online tako i u buticima. Ovakav model prodaje, koji jaka konkurencija već uspješno sprovodi, ima za cilj da kapitalizuje prvi, najjači utisak potrošača.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Burberry-ja možete preuzeti ovdje.

untitled3

Poslovni rezultati Burberry-a

Zahvaljujući slabljenju funte u odnosu na druge valute, proizvodi ove modne kuće, koja je najprije izvozno orijentisana, postali su pristupačniji potrošačima širom svijeta. Iako je kompanija imala izvjesnih poteškoća u posljednjih pet godina, ponajviše zbog smanjene potrošnje u Kini, rast prihoda je značajan, a stopa profitabilnosti dvocifrena. Čak i u ovoj godini, teškoj za industriju luksuzne robe, kompanija uspijeva da održi vrlo solidan nivo prodaje proizvoda.

Očekuje se jednocifreni rast prihoda od prodaje, ali i poboljšanje pokazatelja profitabilnosti u drugoj polovini 2016. godine.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Burberry-ja možete preuzeti ovdje.