Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preuzmite besplatnih 50 eura i zaradite na dionicama Applea

iphone-7-concept-ciccarese

Od kada su se pojavile glasine o novom telefonu „iPhone 7“, dionice Apple-a su porasle oko 19%.

FXLider, svim čitaocima Fokusa, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

Inače, prodaja je u trećem kvartalu porasla, a u maju je najavljeno da je kompanija od proizvođača već „trebovala“ između 72 i 78 miliona uređaja do kraja ove godine.

Najveća korporativna kazna u historiji

Nedavna odluka Evropske komisije – da kazni Apple i naloži da uplati Irskoj 14 milijardi dolara izašla je iz okvira korporativnih naslova u udarne vijesti medija. Ova najveća korporativna kazna ikada izrečena (ekvivalent tromjesečnog profita Apple-a za 2015. godinu), posljedica je kršenja pravnih pravila EU o državnoj pomoći.

Kompanija Apple je dobijala nezaslužene poreske olakšice za čitavih jedanaest godina poslovanja u ostrvskoj državi – od 2003. do 2014. godine. Skoro podjednako interesantna, bila je i vijest da se Republika Irska, na neki način, odrekla ovih potraživanja..

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Apple-a možete preuzeti ovdje.

Novi iPhone 7

Interesantna dešavanja tek predstoje… Naime, Apple je za srijedu, 7. septembar, zakazao predstavljanje modela mobilnog telefona – „iPhone 7“. Više prostora za skladištenje podataka, vodootpornost, prošireni kapacitet baterije, tanje kućište sa većim odabirom boja, neki su od aduta novog modela.

Model „iPhone 7 Plus“ trebalo bi da krasi optika sa dvostrukim sočivom. Distributeri očekuju da maloprodajna cijena novog modela bude od 700 dolara pa naviše.

Budućnost Applea

Događaj od 7. septembra, odnosno predstojeća realizacija prodaje, ključni su za profitabilnost kompanije i rast cijene dionice. U prva tri kvartala fiskalne 2016. godine, mobilni telefoni učestvuju sa 62% u ukupnim prihodima kompanije.

Ako je suditi po ranijim iskustvima, ova jesen obećava.