Preuzmite besplatnih 50 eura i zaradite na dionicama Peugeota

Peugeot

Trenutna cijena dionica Peugeot-a kreće se oko 14 dolara, a prema Financial Timesu cijena dionica bi lako mogla ove godine dostignuti 27 dolara.

FXLider, svim čitateljima daje BESPLATNIH 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Peugeota, na svjetskoj berzi.

50 eura za trgovanje preuzmite na ovom LINKU

Prije samo dvije godine Peugeot je bio na ivici kolapsa, što je dovelo do toga da je početkom 2014. godine Francuska odlučila pomoći ovoj auto kompaniji s 3 milijarde eura. Francuska vlada i kineski proizvođač automobila ’Dongfeng’, kupili su svaki pojedinačno po 14% udjela u kompaniji. Od tada je Carlos Tavares, koji se nalazi na mjestu predsjednika upravnog odbora, reorganizirao poduzeće i obnovio profitabilnost, smanjenjem broja modela kao i troškova rada.

U 2015. godini ostvaren je profit od 1.2 milijarde eura. Usporedbe radi, u 2014. godini kompanija je bila u gubitku 555 miliona eura. Kompanija je u prethodnoj godini također ostvarila i slobodan protok novca od 3.8 milijardi eura, čime je nadmašila ciljnih 2 milijarde eura, koji je planiran za period 2015.-2017. godine.

5. aprila Peugeot će objaviti novi plan rasta u kome će predložiti dividendu na zaradu u 2016. godini, što bi bio prvi put da se isplaćuje dividenda od 2010. godine.

Odlični prošlogodišnji rezultati bili su potpomognuti i oporavkom europskog tržišta automobila, koje je pretrpjelo velike gubitke nakon financijske krize. Prodaja auta je tijekom prošle godine u EU porasla 9.3% što je najveća stopa rasta od 2009. godine.

Krajem februara kompanija je objavila kako je sada, kada je ostvarila sve srednjoročne finansijske ciljeve, spremna uspostaviti suradnju i sa drugim proizvođačima automobila.

Peugeot je tokom prošlomjesečne posjete predsjednika Irana Francuskoj, potpisao ugovor s iranskom auto kompanijom Khodro u vrijednosti od 427 miliona eura u vidu otpisa duga, bonusa i raznih popusta. Kao dio ovog dogovora, Peugeot i Citroen će zajedno s Khodro proizvoditi 200.000 vozila mjesečno, korištenjem dijelova proizvedenih u Iranu.