Preuzmite besplatnih 50€ i trgujte dionicama ove futurističke kompanije

Untitled

FXLider, svim čitaocima portal fokus.ba, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Tesla Motorsa na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Tesla Motors je nedavno u Kini lansirao Model X75D, kao posljednji u liniji od Modela X. Plan kompanije je da ostvari snažno prisustvo u ovom regionu gdje tražnja za luksuznim električnim automobilima sve više raste. Razlika u cijeni na tržištu u Kini i Americi nije umanjila tražnju. Model X 75D će u Kini koštati čak $125,630 iako je u Americi njegova cijena $83,000. Cijena u Kini značajno je veća nego bilo gdje u svetu zbog jako visokih uvoznih taksi.

Tesla Motors je nedavno najavio da udvostručuje svoje planove za proizvodnju i da planira da do 2018. godine dostigne proizvodnju od 500,000 vozila godišnje, što je ranije bio cilj predviđen za period do 2020.godine.

Kompanija se nada da će model X imati sličan uticaj na tržište porodičnih automobila koji je Model S imao na „executive“ sferi automobila.

Nedavni incident u kome je poginuo test vozač Modela S, pri vožnji auto pilotom, otvorio je neka pitanja o sigurnosti ovog sistema, međutim i pored privremenog pada cijene dionica, to nije značajnije uticalo na narudžbe Teslinih automobila.