Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda

Prihvaćeno novo zaduženje Federacije, sada u iznosu od 15 miliona KM

FNA_116974

Predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović najavio je da će 13. februara biti održana naredna redovna sjednica Doma

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH okončali su nastavak sjednice na kojem su prihvatili zaduženja Federacije BiH za projekat „Javni prijevoz Sarajevo“ i „Živinice Regionalna deponija za kruti otpad“.

Sredstva zajma za prvi projekat u iznosu od 15.000.000 eura koristit će se za nabavku novih električnih trolejbusa i povezanih aktivnosti, u cilju poboljšanja razvoja infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu, kroz pristup čistom javnom prijevozu i povećanje kapaciteta efikasnosti usluga javnog prijevoza.

Za projekat „Živinice Regionalna deponija za kruti otpad“ prihvaćeno je zaduženje u iznosu od 5.000.000 eura. Sredstva će se koristiti za izgradnju sanitarne deponije, što će riješiti dugogodišnje probleme sa otpadom na području Živinica, Banovića i Kladnja.

Predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović najavio je da će 13. februara biti održana naredna redovna sjednica Doma, na kojoj se, između ostalog, trebaju razmatrati pitanja oko završetka konstituiranja Doma naroda, što podrazumijeva imenovanje stalnih radnih tijela, odbora i komisija.