Prijavi se na UniCredit Hackathon i osvoji vrijedne novčane nagrade

UniCredit Bank HQ Mostar 023

UniCredit zajedno sa ABC akceleratorom pokreće prvi UniCredit Hackathon za Centralnu i Istočnu Europu, globalno natjecanje koje će se održati 2. i 3. septembra 2017. godine u Ljubljani, Slovenija.

Hackathon je intenzivno kontinuirano dvodnevno natjecanje inovativnih i kreativnih pojedinaca. Raspoređeni u grupe imat će zadatak riješiti različite izazove koji proizlaze iz PSD2 direktive. Programeri, predstavnici Fintech start up-a i softverskih kompanija, zajedno sa zaposlenicima UniCredita koji će se prijaviti za inicijativu, udružit će snage kako bi razvili ideje o stvaranju vrijednosti za klijente i banku u kontekstu PSD2 direktive.

UniCredit je posvećen inovacijama i želi potaknuti rješenja koja će dodatno poboljšati iskustvo kupaca.

“Vjerujemo da je inovacija ključna za dugoročnu održivost poslovanja banke i za bolju interakciju između banke i njenih klijenata. Strateški plan UniCredit-a Transform 2019 stavlja inovacije u središte svojih aktivnosti s ciljem transformiranja operativnog modela banke kako bi se ona prilagodila promjenjivom ponašanju korisnika i novim regulatornim zahtjevima. U tom smislu, UniCredit Hackathon CEE je prilika da UniCredit iskoristi svoju vodeću poziciju u Centralnoj i Istočnoj Europi, kao i da dodatno ojača svoje poslovanje u regiji. To će privući mlade talente iz banke i izvan nje i oblikovati nova primjenjiva rješenja”, izjavio je Carlo Vivaldi, direktor Divizije za Centralnu i Istočnu Europu u UniCreditu.

“Kompanije diljem svijeta traže učinkovite načine transformacije. Zajedno sa startupima traže rješenja koja će učiniti poslovanje inovativnijim, transparentnijim i agilnijim. Uspješni projekti današnjice kombiniraju oba svijeta. I upravo je o tome i naša suradnja s UniCreditom i kreiranje ovog programa, koji započinje Hackatonom. UniCredit je pokazao veliki angažman u praćenju svjetskih trendova i proaktivno sluša svoje klijente, otkriva njihove potrebe i pazi da im isporuči odgovarajuće proizvode i usluge. Uključujući i zaposlenike u događaj, Grupa UniCredit pokazuje veliku predanost inovacijama. Vjerujem da će ovaj pristup i predanost UniCredit Hackathon CEE imati širok i pozitivan utjecaj na grupu, te da će UniCredit postati pinoir digitalizacije u Centralnoj i Istočnoj Europi i šire“, dodala je Urska Jez, suosnivačica ABC-a i direktorica ABC za Sloveniju.

Oslanjajući se na novu regulaciju direktive PSD2, zadatak Hackathona će biti: “Kako možemo koristiti podatke o računu klijenta kako bismo stvorili dodatne vrijednosti?” To znači razvijanje, na primjer, platforme za analizu podataka klijenata s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Sudionici iz cijelog svijeta mogu se prijaviti do 24. augusta online putem na:
www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE

Pobjednički timovi dobit će novčanu nagradu i priliku predstaviti svoje projekte najvišem rukovodstvu UniCredit Grupe u Centralnoj i Istočnoj Europi 7. septembra u Ljubljani. Članovi pobjedničkih timova mogli bi biti pozvani da sudjeluju u fazi provedbe rješenja u kasnijoj fazi.