Upućena inicijativa

Privredna komora RS: Produžiti rok za korištenje turističkih vaučera

vaucer

Dodaje se da je projektom promovisan turizam ovog entiteta Bosne i Hercegovine, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u RS-u.

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu, predsjednici tog bh. entiteta Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću i entitetskoj ministrici trgovine i turizma Suzani Gašić, za nastavak projekta “Doživi Srpsku” i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima. Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u RS”, saopšteno je iz Privredne komore RS.

Iz Privredne komore RS navode da je projektom “Doživi Srpsku” omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta.

“Broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana RS za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima i drugim centrima u RS-u”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je projektom promovisan turizam ovog entiteta Bosne i Hercegovine, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u RS-u.

Turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji RS-a mogu se iskoristiti do 15. novembra, a vrijednost vaučera za svakog punoljetnog stanovnika RS-a iznosi 100 KM.