Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Proizvođačke cijene u decembru više za 0,6 posto

08/02/2017

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju Bosne i Hercegovine u decembru prošle godine više su za 0,6 posto u odnosu na novembar, te za 0,3 posto u odnosu na decembar 2015. godine.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, u decembru prošle godine u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast za 0,4 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine za 0,5 posto.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u posljednjem mjesecu 2016. više su za 0,8 posto, dok su opale za 0,1 posto u odnosu na decembar prethodne godine.

U decembru 2016. godine, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u energiji za 0,9 posto, intermedijarnim proizvodima za 0,8 posto, te kapitalnim proizvodima za 0,2 posto, dok su opale u trajnim potrošačkim dobrima za 0,1 posto.

Proizvođačke cijene u decembru lani, u odnosu na isti mjesec 2015. godine, više su u energiji za 2,6 posto, te kapitalnim proizvodima za tri odsto, dok su opale u intermedijarnim proizvodima za 0,5 posto, trajnim dobrima za 0,4 posto, te netrajnim za 0,7 posto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.