Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proizvođačke cijene u februaru više za 0,8 posto

prijedor radnici fabrika (6)

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u februaru su više za 0,8 posto u odnosu na januar, te više za 3,2 posto u odnosu na februar 2016. godine.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u februaru, u poređenju sa januarom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 0,3 posto, te za 2,7 posto u odnosu na isti mjesec lani.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u drugom mjesecu više su za 1,5 posto, te za 3,9 posto u odnosu na februar 2016. godine.

U februaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u energiji za 0,1 posto, intermedijarnim proizvodima za 1,6 posto, netrajnim proizvodima za 0,3 posto, te kapitalnim proizvodima za 0,4 posto.

Proizvođačke cijene u februaru ove, u odnosu na februar prošle godine, više su u energiji za 5,8 posto, te intermedijarnim proizvodima za 4,9 posto, dok su opale u kapitalnim proizvodima za 1,5 posto, trajnim potrošačkim dobrima za 0,5 posto, te netrajnim proizvodima za 0,8 posto.