Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Janjoš: Očekuje nas teška utakmica

janjoš

Nogometaši Sarajeva nedjeljnim susretom na Koševu protiv ekipe Radnika otvaraju drugu fazu takmičenja u Premijer ligi BiH – Ligi za prvaka.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš na pres-konferenciji kazao je da je dvonedjeljnu, reprezentativnu pauzu u prvenstvu njegov tim iskoristio za mini pripreme u Čitluku i spremno ulazi u završnicu takmičenja.

– U našoj standardnoj destinaciji u Čitluku boravili smo četiri dana. Voljeli bismo da smo bili kompletni, ali s druge strane nas raduje da imamo pet reprezentativaca – kazao je Janjoš.

Strateg “bordo” tima ističe da je Stručni štab analizirao ekipu Radnika, te da njegove igrače očekuje “zahtjevna utakmica s neugodnim protivnikom”.

– Radnik je prošlogodišnji osvajač kupa, a ove godine ponovo je u vrhu tabele. Radi se o sjajno vođenoj ekipi, koja zna da igra na rezultat, pogotovo kada gostuje. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali Sarajevo je spremno da osvoji tri nova boda – rekao je Janjoš.

Za nedjeljeni susret Janjoš neće moći da računa na Mersudina Ahmetovića, Marka Mihojevića i Peru Ivetića, koji imaju po tri žuta kartona, te povrijeđnog Samira Radovca.

– Moram da kažem da smo u dilemama, odluku o sastavu ćemo donijeti uoči utakmice. Uigravali smo nekoliko varijanti. Svi ostali igrači su spremni. Mi vjerujemo da će odgovoriti zahtjevu i da ćemo u nedjelju osvojiti tri vrlo važna boda – ističe Janjoš.

Odbrambeni igrač Sarajeva Saša Balić kaže da je ekipa u pauzi radila kvalitetno.

– Nedostajali su nam reprezentativci, ali smo uradili dobar program. Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja ima “glavu i rep”. Favoriti smo protiv bilo koje ekipe na Koševu. Nadam se da ćemo slaviti i upisati tri boda koji će nas približiti našem cilju, nastupu u Evropi – smatra Balić.

Susret Sarajevo – Radnik igra se u nedjelju, 2. aprila, u 19.45 sati na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.