Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proizvodi organskog porijekla na “Urban sajmu” u Sarajevu

urban sajam

Predstavljanjem proizvoda na “Urban sajamu“ izlagači iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Gračanice, Mostara, Dubočca i Zavidovića poručili su da je organska ishrana najbolji izbor za zdrav život.

Na Trgu djece Sarajeva izloženi su proizvodi organskog porijekla kao što su žitarice za zdravo srce, prirodni namazi bez šećera, keksi u jabukovom pekmezu, imunosirupi…

– Zbog protuupalnih i antiseptičkih svojstava prirodni lijek predstavlja čuvarkuća, koja je posebno privukla posjetioce. Antikancerogena je, dobra za rad štitne žlijezde, a uzimanje dnevne doze od tri liske također se preporučuje dijabetičarima – rekao je izlagač Tarik Jukan.

Slađana Reč na sajmu je građanima predstavila benefite sapuna u koji se stavljaju četiri organska ulja, koja su certificirana.

– Za razliku od običnih sapuna, ovaj ne isušuje kožu. Nema nikakve hemije u sebi i biorazgradiv je, po čemu se vidi da čuvamo i okoliš – dodala je Reč.

Od prehrambenih proizvoda, posjetioci su rado probali razne vrste sireva i čokoladnih poslastica, te su izlagači izrazili zadovoljstvo današnjom prodajom na sajmu, koji je otvoren do 9. maja.

“Urban sajam“ organiziralo je Udruženje “Urban Management“ u okviru Dana Općine Centar.