Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Newcastle prvak Championshipa, bivši šamipion ispao u treću ligu

blacburn

Fudbaleri Newcastle Uniteda osvojili su titulu u Championshipu, nakon što su u posljednjem kolu drugog po kvalitetu takmičenja u Engleskoj pobijedili Barnsley rezultatom 3:0 i iskoristili remi Brightona, javlja Anadolu Agency (AA).

Tim Rafe Beniteza poveo je golom Ayozea Pereza u 23. minutu, da bi Chancel Mbemba povećao prednost svog tima nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu. Konačan rezultat postavio je Dvigth Gayle u prvom minutu sudijske nadoknade.

Klubu sa “Saint James Parka” osvajanje titule omogućio je i remi Brightona u Birminghamu protiv Aston Ville.

Brighton je bio nadomak trofeja, kada je u 64. minuti defanzivac Aston Nathan Baker zaradio crveni karton, a pritom je skrivio i penal. Glenn Murray je pogodio sa jedanaesterca, ali je njegov klub, iako s igračem više, u 89. minutu primo gol. Meč je okončan rezultatom 1:1, a Brighton je sezonu završio na drugom mjestu koje također vodi u Premier ligu.

Uzbudljivo je bilo i na drugom kraju tabele. U Ligu 1 će, osim Rotherhama i Wigana, Blackburn Roversi, iako su, uprkos pobjedi nad Brentfordom od 1:3, ipak završili ispod Notinghama na tabeli s jednakim brojem bodova, ali s nešto lošijom gol razlikom.

https://youtu.be/Dn4Ps3IKwpc

Blackburn je 22 godine nakon osvajanja Premier lige ispao iz Championshipa i tako postao prvi šampion Engleske koji je završio u trećoj ligi nacionalnog fudbala.