“ViLand Resort Visoko” u funkciji unapređenja turističke ponude BiH

ViLand Resort Visoko

Projektni tim ‘ViLand Resorta’ danas je predao pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za prvi ‘Full of Life resort’ koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, te samo tri kilometra udaljen od isključenja sa koridora Vc.

U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, vođen krilaticom ViLand Resort – Full of Life (ViLand Resort – pun života), koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste.

Mišljenja su da bi njihov projekat značajno unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.

– Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od oko devet hektara kreirali smo niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma, uključujući glamping zonu s luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio jezera i u krošnjama stabala, hotel i spa centar s unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje, scouting zonu s šatorima, bio jezerom i skakaonicom, kamping zonu, piknik zonu, adrenalinski park sa zip lineom i up&down biciklističku stazu za djecu – navodi Projektni tim ViLand u saopćenju za javnost.

Planirana je, istovremeno, i gradnja fudbalskog i multisport terena s pratećim sadržajima, street workout i fitness-a na otvorenom, stijene za penjanje, unutrašnjeg i vanjskog dječijeg igrališta, unutrašnjeg i vanjskog multifunkcionalnog prostora za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.), te tržnice na otvorenom, zatvorene tržnice sa food courtom i mnoštva ugostiteljskih i shopping objekata.

Ocijenjeno je da je za implementaciju ovog projekta, kao i za samo funkcioniranje neophodna sinergija i dugoročna saradnja Projektnog tima, lokalne zajednice i malih poduzetnika što će, kako se očekuje, rezultirati zaokruženim i jedinstvenim turističkim proizvodom.

Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma, navodi se u saopćenju.