Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"NBBA"

Promocija bh. turizma na vodećem norveškom turističkom skupu

Merete-m (1)

NBBA je osnovan u decembru 2020. kao platforma za povezivanje poslovnih zajednica Norveške i BiH. Udruženje je kroz niz aktivnosti uspješno povezalo investitore i kompanije iz Norveške i BIH

Članica Upravnog odbora „Poslovnog udruženja Norveška BiH (NBBA)“ Merete Moen predstavit će 28. aprila bosanskohercegovački turizam na proljetnom skupu vodeće norveške turističke mreže “Antor” u Oslu.

Pored prezentacija o bh. turističkoj ponudi, Moen će razgovarati i sa specijaliziranim novinarima na radionici za medije.

– Predstavnici avio kompanija i turističkih destinacija širom Evrope će prisustvovati tom okupljanju i ja ću imati priku da kratko predstavim bh. turizam – kazala je Moen, koja je u NBBA zadužena za razvoj poslovne saradnje u oblasti turizma.

“Antor” Norveška (www.antor.no) je mreža nacionalnih turističkih ureda, ambasada i drugih zvaničnih predstavnika koji se bave turističkom promocijom svojih država u Norveškoj, te koordinira zajedničke aktivnosti ispred država koje učestvuju u saradnji.

NBBA je osnovan u decembru 2020. kao platforma za povezivanje poslovnih zajednica Norveške i BiH. Udruženje je kroz niz aktivnosti uspješno povezalo investitore i kompanije iz Norveške i BIH.

Već su dogovoreni i neki zajednički projekti u oblastima IT industrije, zelene energije, turizma i tradicionalnih industrija, kao što su metalprerađivačka i drvna, saopćeno je iz NBBA.