Promovirano Sarajevsko tamno-mrak pivo (FOTO)

Sarajevsko tamno 1

Sarajevska pivara d.d. upriličila je večaras prijem za predstavnike bh. poslovnog, javnog i kulturnog života i predstavila proizvod iz svog asortimama koji je nedavno dobio zlatnu medalju za kvalitet.

Direktor Sarajevske pivare Haris Kuskunović kazao je da je “Sarajevska pivara” tokom ove godine dodatno uložila u proizvodne kapacitete te napravila kompletnu promjenu vizualnog identiteta pivskih artikala.

Sarajevsko tamno 2

Po njegovim riječima “Sarajevsko” se proizvodi samo od vrhunskih, pažljivo odabranih prirodnih sirovina. Osnova njegovog vrhunskog kvaliteta je voda koja izvire u netaknutoj prirodi planine Trebević, koju “Pivara” crpi iz vlastitih bunara, s 300 metara dubine.

Na promociji upriličenoj u Pivnici HS istaknuo je i to da je “Sarajevska pivara” jedna od rijetkih kompanija čiji proizvodi imaju nadimke koje su im dali kupci, a asortimanu se pridružilo i “Sarajevsko tamno” s redizajniranom etiketom.

Sarajevsko tamno

– Ponosni smo što je naše “Sarajevsko tamno” nedavno dobilo i zlatnu medalju za kvalitet. Često se govori da je tamno pivo svijetla strana pivarske industrije. lako je motiv ove promocije “Tamno”, mi pred sobom, zajedno s našim vjernim kupcima i poslovnim partnerima vidimo svijetlu budućnost. Mi nećemo stati, obećavam vam uime svih uposlenih u “Sarajevskoj pivari”. Imamo cilj, biti najzastupljeniji pivarski brend u našoj zemlji – rekao je Kuskunović.

“Sarajevsko tamno” ima specifičan okus koji se postiže posebnim načinom proizvodnje, a karakteriše ga puni, harmonični okus i aromatična gorčina.