Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Capital

Propala prodaja bijeljinske “Šećerane”

SECERANA

Stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić potvrdio je da je dostavio sudu zvaničan izvještaj u kome je naveo da se turska firma nije javila nakon što je izabrana kao kupac i da od te prodaje nema ništa

Turske firme “Soltist” i “Sariel” nisu uplatile 5,1 milion eura za kupovinu bijeljinske “Šećerane”, niti su dostavile bilo kakav dopis nakon što je Skupština povjerilaca prošle sedmice odlučila da prihvati njihovu ponudu i proda im imovinu fabrike.

Zbog toga je ova ponuda i zvanično prekrižena i povjerioci će krajem januara iduće godine ponovo odlučivati o daljem toku stečajnog postupka, saznaje portal Capital.

Stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić potvrdio je da je dostavio sudu zvaničan izvještaj u kome je naveo da se turska firma nije javila nakon što je izabrana kao kupac i da od te prodaje nema ništa.

“Nema ništa od prodaje, krajem januara biće nova Skupština povjerilaca i donijeće odluku o daljem toku stečajnog postupka. Ni nakon deset dana na račun nije legao depozit za koji su Turci tvrdili da su platili, tako da je tu kraj priče što se tiče njih kao kupaca. Nisu nas ni obavijestili da li dolaze, niti smo dobili bilo kakvu povratnu informaciju od njih”, rekao je Matić.

On je istakao da će na Skupštini povjerilaca u januaru biti razmatrana informacija o tome da prodaja nije realizovana, a da će zatim biti donesena odluka daljem toku stečajnog postupka, dakle, kako će se prodavati, po kojoj cijeni.

“Vjerovatno će Skupština donijeti odluku da se ide na klasičnu prodaju imovine stečajnog dužnika, dakle putem licitacije”, naglasio je Matić.