Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkrili razlog hapšenja

Oglasili se iz Tužilaštva povodom hapšenja Davora Dragičevića

dragicevic tuzilastvo44

Nakon ispitivanja postupajućeg tužioca, Dragičević je, kako dodaju, pušten da se brani sa slobode

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni Davor Dragičević (1969.) počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

Nakon ispitivanja postupajućeg tužioca, Dragičević je, kako dodaju, pušten da se brani sa slobode.

-I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalji tok krivičnog postupka nastavit će se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS – navodi se u saopćenju iz Okružnog javnog tužilaštva.

Nakon obavljene policijske kriminalističke obrade, tom tužilaštvu je danas dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog Davora Dragičevića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS Dragana Lukača.

Dragičević je u tužilaštvo sproveden oko 08.00 sati radi ispitivanja, pušten je oko 11 sati, a tužilac je donio naredbu o provođenju istrage.