Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UKK Švicarac BiH

Protest ispred Addiko banke: “Mnogi su izvršili i samoubistvo”

sarajevo_addiko_banka_2

Na žalost mnogi od nas su ostali bez svojih nekretnina – hipoteka koje Addiko banka svakodnevno uzima u svoje vlasništvo i pored isplaćenih i preplaćenih kredita

UKK Švicarac BiH najavilo je proteste ispred Addiko banke, a građanima su se obratili saopštenjem za javnost:

“Dana, 17. jula 2021. godine sa početkom u 11 sati na Alipašinom polju u Sarajevu ispred Addiko banke, korisnici kredita nikad viđenih u CHF valuti (tzv Švicarac) će iskazati svoje nezadovoljstvo uplatom rata po 5 pfeninga.

Svjesni ste sivila i kriminala u BiH, a pogotovo i korupcije u sudstvu BiH, koje i mi duboko osjećamo na svojoj koži.

Na žalost pomenutoj grupi građana ostavljenih od svih ne preostaje nista drugo izuzev časne i poštene borbe za svoje zivote i egzistenciju.

Na žalost mnogi od nas nisu vise živi – oni su ubijeni od ovog istema i ovakve države, kao i ljudi koji predstavljaju institucije države BiH.

Na žalost mnogi su izvršili i samoubistvo koje vidimo samo mi koji ih razumijemo U njihovim suicidnim namjerama, i koji saosjećamo sa njihovim porodicama.

Na žalost mnogi od nas su ostali bez svojih nekretnina – hipoteka koje Addiko banka svakodnevno uzima u svoje vlasništvo i pored isplaćenih i preplaćenih kredita.

Po stotinu puta na žalost: Mi se boriti moramo kako zbog nas samih, tako  zbog naših porodica kao i budućih pokoljenja koja nikad više nigdje ne bi smjeli upasti u ovakvo doživotno ropstvo.

Tog i takvog ropstva više nema nigdje u svijetu (ve zemlje su riješile zakonskim putem ovaj problem) izuzev u BiH, stoji u saopštenju UKK Švicarac BiH.