Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi avion iz Zagreba sletio u Mostar nakon 15 godina

mostar aerodrom

Iz Zagreba u Mostar danas je, nakon 15 godina, po prvi put sletio avion hrvatske nacionalne avioprijevozne kompanije Croatia Airlines čime je konačno otvorena izravna zračna veza između Zagreba i Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

Letom OU328 Zagreb – Mostar u trajanju od 18 do 19.12 sati zrakoplov je stigao s prvim gostima i uzvanicima u Zračnu luku Mostar meću kojima je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Ovo je jedan od najkraćih i njljepših letova”, kazao je Bandić za Anadolu Agency (AA) pri uzasku u Zračnu luku Mostar, koja je ovim letom otvorila sezonu.

Uz zagrebačkog gradonačelnika, prvim letom iz Zagreba u Mostar stigli su hrvatski ministar prometa i komunikacija Oleg Butković i brojni gosti i izaslanici koji ocjenjuju uspostavu zračne linije između ova dva grada veoma značajnom.

Mostar je 40. evropsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u 22.10 sati, a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u 6.15 sati.

Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21.10.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.

Povratne zrakoplovne karte za letove Zagreb – Mostar su dostupne za kupnju na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr po promotivnoj cijeni već od 89 eura.