Biznis

Generator bh. privrede

Prvi međunarodni Kongres peradarstva od 10. do 12. maja u Banjaluci

25/01/2023

"Cilj nam je ovjeriti svoju lidersku poziciju u regiji i prezentovati domaćoj i političkoj javnosti svoj potencijal, koji je generator gospodarskoga života Bosne i Hercegovine", rekao je Edin Jabandžić, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije

“Peradarski sektor i djelatnosti koje se naslanjaju na isti su nositelji gospodarskog života Bosne i Hercegovine”, je poruka odaslana sa proširenog sastanka Organizacijskog odbora Prvog međunarodnog Kongresa živinarstva/peradarstva, a koji je juče održan u Tešnju.

Osim članica Koordinacionog odbora peradara/živinara, sastanku su sudjelovali i brojni uvaženi gosti, eminentna imena iz naučnog svijeta, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije. Oni su se našli u svojstvu prijateljske podrške, kao i pomoći pri organiziranju prvoga dogođaja, koji će okupiti sve relevantne subjekte iz peradarskog i drugih srodnih sektora.

“Cilj nam je ovjeriti svoju lidersku poziciju u regiji i prezentovati domaćoj i političkoj javnosti svoj potencijal, koji je generator gospodarskoga života Bosne i Hercegovine”, rekao je Edin Jabandžić, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije, te najavio da će Kongres živinarstva / peradarstva biti pečat vjerodostojnosti.

Sudeći prema naučnom auditoriju, gospodarskim i nevladinim subjekatima okupljenima oko organizacije Kongresa živinarstva / peradarstva, sa punim pravom možemo očekivati vrhunski događaj koji će imati snažan odjek, saopćili su organizatori.

Prvi međunarodni Kongres živinarstva / peradarstva će se održati od 10. do 12. maja u Banjaluci.

Komentari

Autor: Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.