Muzička manifestacija

Direktni prenos MAC Awards 2023. na BHT1, najavljen vizuelno-scenski spektakl

mac awards

Glasanje za nominacije u čak 20 kategorija obavlja se online, putem zvaničnog YouTube kanala manifestacije, ali i glasanje na sajtu MAC-a

BHRT je za svoje gledatelje osigurao medijska prava prijenosa najvećeg muzičkog događaja u regionu – Music Awards Ceremony (MAC – Ceremonija dodjele muzičkih nagrada) powered by MaxBet, u organizaziji Skymusic-a.

BHT1 će uživo 25. i 26. januara od 20 do 23 sata i 30 minuta prenositi ovaj spekatularni nastup iz Štark arene u Beogradu. U dvije noći ovog regionalnog muzičkog spektakla nastupit će više od trideset regionalnih zvijezda.

Kako su organizatori najavili, tokom dva dana trajanja MAC-a, publiku očekuje pravi vizuelno-scenski spektakl. Da će MAC 2023. premašiti sva očekivanja govore i nastupi najvećih muzičkih zvijezda iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, od kojih su neki, poput Sare Jo i Nikolije, najavili i premijerna izvođenja svojih novih pjesama.

Svoje učešće na najvećoj regionalnoj manifestaciji dodjele muzičkih priznanja potvrdili su i Konstrakta i Zemlja gruva, Riblja čorba, Jelena Rozga, Emina Jahović, Aco Pejović, Saša Matić, Halid Bešlić, Lexington band, Petar Grašo, Sara Jo, Tonči Huljić, Karolina Gočeva, Joker out bend, Voyage, Nucci, Teodora, Crni Cerak, Lacku, Nikolija, Devito, Coby, Milica Pavlović, Zera, Sergej Pajić, Sajfer, Mahrina, Amna, Mimi Mercedez, Albino,Veraja, i sastav 2Bona.

Nastupi predstavnika muzičke elite pop, alternativne pop, rock, rap/hip-hop, world music i narodne muzike “pokorit će” MAC scenu prvog dana, dok su nastupi najvećih muzičkih idola trap, drill, balkan drill urban pop i pop-folk muzike rezervisani za drugi dan ceremonije. Kao i u prethodnim izdanjima, i MAC 2023. se realizira u saradnji sa UNICEF-om, ove godine za program „Unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih“.

Glasanje za nominacije u čak 20 kategorija obavlja se online, putem zvaničnog YouTube kanala manifestacije, ali i glasanje na sajtu MAC-a. Izuzetak je kategorija ALBUM, za koju se glasa isključivo putem SMS poruke. Ovo je jedina kategorija za koju ne postoji ograničen broj glasova.

Podsjetimo, MAC ceremonija je tokom svoja prethodna dva izdanja – 2019. i 2020. godine, okupila preko 450 poznatih iz cijelog regiona i bila je emitirtana na čak sedam TV stanica sa nacionalnom frekvencijom u šest država, i to u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

MAC je za veoma kratko vrijeme prerastao u najveći i najprestižniji muzički događaj na ovim prostorima, o čemu svjedoči čak sedam međunarodnih nagrada „Best Musical Event“, „Best Ceremony“, „Best European Event“, „Excellence in Brand Strategy and Creation“, „Set Design Supplier“, „Audiovisual Supplier“ i „Live Show“.

Ekipa Revijalnog i muzičkog programa BHT1 će gledateljima osigurati i reportažu koja će biti emitirana nakon završetku MAC Awards 2023. a prikazat će drugi ugao ove muzičke manifestacije – mnogobrojne intervjue muzičkih zvijezda, šta se dešavalo iza scene, kao i intervjue muzičara iz BiH koji će također biti dio ovog muzičkog spektakla.