Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Radnici “Dite” zbog velikog broja narudžbi počinju rad u dvije smjene

19/06/2015

Radnici tuzlanskih javnih komunalnih preduzeća “Vodovod”, “Centralno grijanje” i “Komunalac” od jutros u krugu Fabrike deterdženata “Dita” obnavljaju parovod i vrše druge radove neophodne za pokretanje proizvodnje u ovoj fabrici.

Ovim je ispoštovan jučerašnji dogovor gradonačelnika Jasmina Imamovića sa direktorima javnih preduzeća da se Gradska uprava i javna preduzeća stave u mobilno stanje radi podrške proizvodnji u tuzlanskoj “Diti”.

Predsjednik Sindikata radnika “Dite” Dževad Mehmedović rekao je novinarima da je pomoć javnih preduzeća dobrodošla jer “Dita” nema obrtnih sredstava da samostalno obnovi sve što je bilo zapušteno.

“Radnici ovih preduzeće rade na obnavljanju parovoda, koji je neophodan za proizvodnju deterdženata u prahu, drugi uređuju krug, pročišćavaju zapušene odvode i sve drugo što je neophodno za normalan rad Fabrike”, rekao je Mehmedović.

On je podsjetio da će “Dita” u prvoj fazi proizvesti oko stotinu tona deterdženta, koje je naručio Trgovinski lanac “Bingo”, i dodao da su prve proizvedene količine deterdženta već rasprodate.

Mehmedović je rekao da će “Dita” uskoro početi da radi u dvije smjene jer ima ogromne narudžbe za svoje proiozvode.

Komentari

1 Comment

  1. jasminka

    19/06/2015 at 22:23

    Bravo samo naprijed zelim vam srecu da uspijete

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.