Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gornji Podgradci u Gradišci

Radnici se našli na udaru uprave preduzeća, 20 ih dobilo otkaz

DSC00259

Iz Sindikalne organizacije ovog preduzeća kažu da je početkom prošle godine 127 radnika, koji su ujedno bili i članovi sindikata, poslato na čekanje

Radnici nekadašnje drvne industrije u Gornjim Podgradcima u Gradišci tvrde da su se našli na udaru uprave preduzeća, jer su počeli da se bore za svoja radnička prava. Početkom prošle godine, u preduzeću Nova Dipo, radnici su se udružili u sindikat, a od tada, kako kažu, kreće odmazda uprave.

Iz Sindikalne organizacije ovog preduzeća kažu da je početkom prošle godine 127 radnika, koji su ujedno bili i članovi sindikata, poslato na čekanje. Uprava je povratak na posao uslovljavala iščlanjivanjem iz sindikata, tvrdi Miodrag Jokić u izjavi za BN.

„Sve je to tako išlo do septembra, dok nije ostalo sve samo na sindikalnom odboru, a mi kao članovi odbora nismo ušli u firmu godinu dana.”, kaže Miodrag Jokić, predsjednik Sindikalne organizacije preduzeća „Nova Dipo”, Gradiška.

Sredinom januara ove godine dvadesetak radnika koji nisu pozvani da se vrate na posao, proglašeni su tehnološkim viškom.

Drvna industrija Podgardci iz Gradiške privatizovana je 2008. godine, čime prelazi u vlasništvo Ljubomira Ćubića, vlasnika Niskogradnje iz Laktaša. Rukovođenje firmom je posljednjih nekoliko godina preuzela njegova kćerka. Iz kompanije Nova Dipo se ne oglašavaju.