Menadžer Uniteda

Solskjaer ne očekuje pojačanja u zimskom prelaznom roku

U Manchester United je ovog mjeseca stigao jedan novi igrač Amad Diallo, ali je njegov transfer sa Atalantom dogovoren još u oktobru prošle godine

Ole Gunnar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda ne očekuje pojačanja u zimskom prelaznom roku, koji traje do 1. februara, ali i navodi da bi neki igrači mogli napustiti Old Trafford, prenosi Anadolu Agency (AA).

United igra veoma dobro ove sezone, čak je bio na vrhu Premier lige u januaru što se nije dogodilo još od odlaska Sir Alexa Fergusona 2013. godine. Uz to “crveni đavoli“ su i dalje u igri za trofej u FA kupu i Ligi Evrope.

Međutim, Solskjaer ne očekuje nova imena koja će pojačati konkurenciju u Unitedu u borbi za trofeje.

“Ne bih pomislio na to, ne. Bio bih iznenađen ako bi realizovali bilo kakav dolazak. Imamo jaku ekipu, punu kvaliteta. I dalje moram izostavljati igrače iz ekipe ponekad. Sumnjam da će se dogoditi nešto iznenađujuće, ne mislim da će se nešto dogoditi u smislu dolazaka“, istakao je norveški trener.

U Manchester United je ovog mjeseca stigao jedan novi igrač Amad Diallo, ali je njegov transfer sa Atalantom dogovoren još u oktobru prošle godine.

Što se tiče odlazaka Timothy Fosu-Mensah je već realizovao prelazak u Bayer Leverkusen, a posudba Odiona Ighaloa iz Shanghai Shenhua ističe 30. januara.

Na izlaznim vratima Old Trafforda su Marcos Rojo i Sergio Romero, kojima je rečeno da njihovi ugovori neće biti produženi po isteku ovog ljeta. Za dovođenje na posudbu Brandona Williamsa zainteresovani su Newcastle i Southampton.

Jesse Lingard interesantan je mnogim klubovima iz Premier lige, a kao najozbiljniji kandidati spominju se West Ham i West Bromwich Albion.

“Lingard i Williams su još uvijek dio kluba, dio ekipe, dobro treniraju. Još uvijek nije postignut dogovor o odlasku ni sa jednim igračem, ali ostalo je još malo vremena. Bilo je mnogo klubova zainteresiranih za naše igrače, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi. Za mene je također važno uzeti u obzir naše želje i naše planove, ali naravno i želje igrača, jer su oni ljudi i igrači Manchester Uniteda“, istakao je Solskjaer.

Nakon sinoćnjeg trijumfa Manchester Cityja u gostima kod WBA rezultatom 5:0 došlo je do smjene na vrhu tabele. City je nakon 19 odigranih kola lider sa 41 bodom, dok je United drugi sa 40. No, “crveni đavoli“ se na vrh mogu vratiti večeras, kada će na Old Traffordu ugostiti “davljenika“ Sheffield United.