Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

projekti u mostaru

Radovi na Španskom trgu privode se kraju, Avenija završena

mostar radovi fena

Prema informacijama dobivenim od HP Investinga, izvođača radova na Španskom trgu, radovi na samoj prometnici teku planiranom dinamikom i promet će najvjerojatnije biti pušten 15. jula kako je i predviđeno ugovorom

Dva velika cestovna infrastrukturna projekta u Mostaru, uređenje kružnog toka na Španskom trgu i rekonstrukcija Avenije, ovih dana privode se kraju.

Prema informacijama dobivenim od HP Investinga, izvođača radova na Španskom trgu, radovi na samoj prometnici teku planiranom dinamikom i promet će najvjerojatnije biti pušten 15. jula kako je i predviđeno ugovorom.

U sklopu uređenja kružnog toka na Španskom trg gradi se tzv. dvotračni turbo rotor. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je 1,05 milijuna maraka, od čega je Vlada FBiH osigurala pola milijuna maraka, a preostalih 551.519 maraka dolazi iz proračuna Grada Mostara iz sredstava naknade od Elektroprivrede za potopljeno zemljište.

Što se tiče projekta uređenja Avenije (Ulica kralja Tomislava), iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Feni je rečeno kako su radovi uspješno završeni i cesta je u cijelosti otvorena za promet.

U sklopu radova izmijenjena je instalacija vodovoda i kanalizacije te osigurana mogućnost za polaganje ostalih instalacija (elektro i telekomunikacijske instalacije).

Postavljena je nova posteljica od šljunka, ugrađen je kompletno novi habajući asfaltni sloj i preostalo je postavljanje završne prometne signalizacije.

Ukupno je u okviru projekta rekonstruirano oko dva kilometra prometnice (1,4 km odnosi se na Ulicu kralja Tomislava, a oko 600 metara na Ulicu Ante Starčevića i raskrižje na vrhu Avenije).

Ukupna vrijednost radova je nešto veća od 6 miliona maraka.

Iz Federalnog ministarstva prometa napominju kako je posebna pozornost posvećena pitanju poboljšanja sigurnosti na ovoj rekonstruiranoj dionici, pa je tako MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona predložena ugradnja kamera za kontrolu brzine.

Iz MUP-a HNKobavijestili su kako je u ovoj godini planiran postupak nabavke dvaju dodatnih uređaja za kontrolu brzine koji će biti postavljeni na raskrižju kod zgrade Mostarka i kod novog Studentskog mosta.