Optima Grupa

Rafinerija ulja Modriča na sajmu “Automechanic” u Libiji

modrica (1)

Početkom ove godine prvi put plasirani proizvodi iz Rafinerije ulja Modriča na afričko tržište

Rafinerija ulja Modriča predstavila je asortiman svojih proizvoda na nedavno održanom sajmu „Automechanic“, u gradu Misrata u Libiji.

Na sajmu automobilizma i prateće opreme, predstavljena su motorna ulja za putnički i komercijalni program, te industrijska ulja proizvedena prema posebnoj recepturi namijenjenoj za rad u uslovima visokih temperatura, dakle posebno prilagođenoj za tržište Afrike.

Optima Grupa je početkom ove godine prvi put plasirala proizvode iz Rafinerije ulja Modriča na afričko tržište.

– Radi se o specifičnoj recepturi ulja, koja je odličan primjer proizvodnih mogućnosti Rafinerije ulja Modriča. Također, radi se o perspektivnom tržištu s obzirom da je Afrika drugi po veličini svjetski kontinent. Očekujemo nove uspjehe i dalji rast prodaje – kazao je Aleksandar Ivanković, komercijalni direktor Optima Grupe.

Dodao je da strateško opredjeljenje kompanije širenje liste izvoznih tržišta na kojoj su Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Ukrajina, Grčka, Ruska Federacija, Vijetnam, Bugarska, Slovačka, Mađarska, Latvija i Libija, saopćeno je iz Optima Grupe d.o.o..