Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raiffeisen banka uručila donacije vrijedne 40.000 KM

Centar_Nova Nada

Raiffeisen banka je povodom katoličkog Božića uručila donaciju u vrijednosti od 5.000 KM Centru “Nova Nada” iz Tomislavgrada, donacije po 10.000 KM povodom Nove godine uručene su Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka”, “Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka”, te “SOS Dječijem selu” Sarajevo, a povodom pravoslavnog Božića donirano je 5.000 KM vrtiću “Lepa Radić” iz Banje Luke.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg izjavio je da su društveno odgovorne aktivnosti koje donose dobrobit okruženju u kojem posluju neizostavni dio njihovog poslovanja.

– Naime, novogodišnje, pretpraznično doba je najljepše kada pričinimo radost drugima te sa zadovoljstvom mogu reći da smo tim povodom uručili pet donacija ukupne vrijednosti od 40.000 KM – dodao je Dobnigg.

Obim odgovornosti za finansijske institucije je širok: od zaštite okoliša do socijalne inkluzije, stoga je jedan od stubova strategije održivosti Raiffeisen Grupacije biti angažovani građanin u zajednici u kojoj djeluje i aktivni sudionik u suočavanju sa društvenim pitanjima i izazovima, saopćeno je iz Raiffeisen banke.