Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

besplatno preuzimanje

Raiffeisen objavio drugo izdanje Fintech Atlasa za za srednju i istočnu Evropu

fintech RBI (1)

Povodom objave Fintech Atlasa SIE za 2019., upriličen je online događaj tokom kojeg je predstavljen stručni inkubator uz ključne navode Christiana Wolfa, te direktora Odjela za Ekonomiju/stalne prihode/devizne poslove u Raiffeisen Research-u Guntera Deubera

Raiffeisen Bank International (RBI) objavila je drugo izdanje svog Fintech Atlasa za srednju i istočnu Evropu (SIE) koji daje detaljan pregled 19 fintech ekosistema u SIE.

To ne znači samo ažuriranje podataka o veličini ekosistema, najvažnijim fintechima, najvećim investitorima, kao i spremnosti stanovništva ovih zemalja za digitalno bankarstvo. Fintech Atlas za SIE za 2019. godinu se također fokusira na vruću temu Otvorenog bankarstva kao odgovora na drugu Direktivu o platnim uslugama (PSD2) izdatu od strane Evropske Unije.

Također, ovo izdanje nudi više intervjua sa vrhunskim partnerima kao što su fintech osnivači, predstavnici nacionalnih banaka i stručnjaci iz različitih organizacija povezanih sa fintech-om.

Veliki potencijal regije SIE u pogledu fintecha već je iskazan kroz prvo izdanje Fintech Atlasa, a sada je potvrđen u ovom aktuelnom izdanju.

Rukovodilac Strateških partnerstava i ekosistema u RBI Christian Wolf izjavio je da, ne samo da je sve veći broj klijenata digitalnog bankarstva zainteresovanih za inovativna bankarska rješenja, nego su i mnoga tržišta SIE postala prave žarišne tačke za fintech.

– To je evidentno iz povećanja investicija u fintech, kao i osnivanja povezanih udruženja i programa inkubacije – dodao je Wolf.

Obziom na navedeno, te uz uvjerenje u značaj fintech-a, RBI vodi najveći program fintech partnerstva u SIE – Elevator Lab. Taj program je također vrijedan izvor informacija koje su uključene u Fintech Atlas za SIE za 2019.

Povodom objave Fintech Atlasa SIE za 2019., upriličen je online događaj tokom kojeg je predstavljen stručni inkubator uz ključne navode Christiana Wolfa, te direktora Odjela za Ekonomiju/stalne prihode/devizne poslove u Raiffeisen Research-u Guntera Deubera.

Događaj je završen panel diskusijom o razvoju fintecha i Otvorenog bankarstva u SIE uz nekoliko ključnih učesnika iz područja bankarstva i finansijskih inovacija.

Atlas je dostupan za besplatno preuzimanje na www.fintechatlas.com, saopćeno je iz Raiffeisen banke.