nastavak saradnje

Razvojna banka FBiH predstavila nove kredite Udruženju poslodavaca

FNA_117640

Direktor Udruženja Mladen Pandurević izjavio je da je povod za današnji sastanak potreba da se upoznaju s novom upravom Razvojne banke i da nastave saradnju koju imaju od ranije

Predstavnici Udruženje poslodavaca FBiH i Razvojne banke FBiH danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su predstavljene nove kreditne linije te banke za preduzeća.

Direktor Udruženja Mladen Pandurević izjavio je da je povod za današnji sastanak potreba da se upoznaju s novom upravom Razvojne banke i da nastave saradnju koju imaju od ranije.

– Razgovarat ćemo o novim uslugama koje banka nudi, kao i o načinima na koji ćemo ih približiti našem članstvu – istakao je Pandurević.

Dodao je da je Udruženje od svog osnivanja radilo s Razvojnom bankom na poboljšanju njihovih uslova kreditiranja kako bi oni bili izjednačeni s komercijalnim bankama, ili čak i povoljniji.

Vršilac dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH Semir Fejzić naveo je da je značajno imati dobru saradnju s Udruženjem poslodavaca, a da bi Banka svakako trebala biti spona između ekonomskih politika Vlade FBiH i poslovne zajednice.

– U novu godinu smo ušli s novim kreditnim linijama koje ćemo im danas predstaviti a koje imaju niže kamatne stope i naknade za obradu kredita, te duže rokove otplate i grace period – pojasnio je Fejzić.

Naglasio je da je poseban fokus stavljen na izvoznike i poljoprivrednike za koje su pripremljene tri povoljne kreditne linije.