Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Advokat porodice

Feraget objasnio šta će se dešavati u slučaju Memić: Dokaz zločinačke namjere Tužilaštva KS

Po ko zna koji put ponovio je da se vrlo jasno radi o ubistvu, a ne o saobraćajnoj nesreći

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

Borba njegove porodice za pravdu i otkrivanje istine o ubistvu mladića još uvijek traje.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget govorio je za Fokus.ba šta očekuje da će se u budućnosti dešavati u slučaju Memić.

“U predmetu Memić očekuje se da Sud otpravak presude dostavi stranama u postupku, Tužilaštvu i optuženima, nakon čega Tužilaštvo ima pravo na izjavljivanje žalbe. Kao što smo i ranije čuli, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je već najavilo podnošenje žalbe”, kazao je Feraget dodavši kako smatra da se radi o pogrešnoj odluci.

“Ja ću vrlo otvoreno reći da je i ta buduća eventualna žalba korak u pogrešnom smjeru, odnosno dodatni dokaz zločinačke namjere Tužilaštva KS da zloupotrebom i proizvoljnom primjenom zakona pokuša ubistvo Dženana Memića prikazati kao saobraćajnu nesreću”, tvrdi advokat porodice Memić.

Po ko zna koji put ponovio je da se vrlo jasno radi o ubistvu, a ne o saobraćajnoj nesreći.

“Za nadati se da će ovaj put Vrhovni sud biti na visini zadatka jer ukidati presudu zbog bilo kakvih činjeničnih ili proceduralnih pogreški u situaciji kad je više nego jasno da je u pitanju ubistvo a nikakva saobraćajna nesreća predstavlja samo zloupotrebu zakona i od Vrhovnog suda. Ovdje ima stotine dokaza da je u pitanju ubistvo, a sve ono na čemu je zasnovana optužnica je palo već u dva navrata”, zaključio je Feraget.

Organizovan je novi protest na kojem će porodica ubijenog Dženana tražiti pravdu, već 19. (!) po redu. Održat će se u subotu, 08.02.2020.g, na četvrtu godišnjicu njegove smrti, pred Narodnim pozorištem, u 13h.