Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rimac uložio u startup BiH biznismena koji mu je spasio firmu

mate rimac
FOTO: Pixsell
Mate Rimac

“Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret”

Rolla, fitness tech startup koji je osnovao mostarski privrednik Igor Krezić, zatvorio je početni krug finansiranja s prikupljenih 6.3 miliona eura. Ovo je najveća investicija ikad u Centralnoj i Istočnoj Evropi za fitness startup, prenosi Klix.ba. Među ulagačima se posebno ističe ime Mate Rimca, koji otprije poznaje Krezića.

Komentar na Facebook

Krezić je vijest prokomentirao na Facebooku. “Rolla je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna – motivirati što veći broj ljudi da unaprijedi svoje zdravlje. Sada, uz podršku Mate Rimca i Sache Dragica, možemo proširiti tim koji marljivo radi na toj misiji”, poručio je.

Ubrzo je stigao i Rimčev odgovor. “Igor mi je prije 5 godina pomogao kad niko drugi nije htio / mogao i spasio firmu od propadanja. U Rollu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno vjerujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise / workout / health postati vrlo važan dio života velikog dijela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visoke razine”, naglasio je.

Podsjetimo, Krezić je u emisiji Vjetar u kosi ispričao kako je Rimcu posudio 300 hiljada eura nakon samo dva dana poznanstva.

Bilo jasno da je prevarant

“Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret”, rekao je tom prilikom.

Krezić želi izgraditi Rollu kao sveobuhvatnu platformu za fitness koja će ljudima olakšati održavanje zdravog načina života. Ključnu poziciju zauzima aplikacija Rolla One, koja ima mogućnost prilagođavanja nivou kondicije, preferencijama i ciljevima korisnika.