Biznis

RK Bosna pomaže “Ditu” u borbi za opstanak

12/02/2017

Rukometni klub Bosna Sarajevo se uključio u akciju podrške Fabrici deterdženata “Dita”.

Nekadašnji bosanskohercegovački privredni gigant se nalazi u stečaju i čeka na odgovornog kupca koji bi tuzlansku kompaniju ponovo pokrenuo u pravom smjeru, a nakon što je u prethodnih par dana pokrenuta Facebook kampanja od strane građana naše zemlje, kolektiv RK Bosna se također uključio u akciju podrške te je, solidarišući se sa radnicima Dite, odlučio marketinški pomoći ovoj komapaniji, saopćeno je iz RK Bosna.

Potpredsjednik Upravnog odbora RK Bosna Rijad Kobilj, istakao je su članovi Bosne “izuzetno slabi na priče ovog tipa jer su i sami nedavno prošli kroz istu pa žele podstaknuti javnost da se uključi u akciju podrške”.

– U ime UO RK Bosna pozivam zaposlene u ovoj kompaniji da nam putem službenog maila (rkbosnasa@gmail.com) pošalju svoj logo, a mi ćemo reklamu postaviti na našim utakmicama, u znak solidarnosti. Bosna je uz Ditu – poručio je Kobilj.

On je pozvao i druge sportske kolektive, privredne subjekte, udruženja i pojedince da urade što je u njihovoj moći i pomognu Diti u pravljenju pravog iskoraka i borbi za dugoročni opstanak ove kompanije, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.