Biznis

Otvara se aerodrom

Sa aerodroma u Tuzli bh. radnici danas lete u Belgiju

09/05/2020

Po dolasku ne moraju ići u izolaciju, već mogu odmah početi sa radom

Održana je 20. vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Danas se privremeno otvara Aerodrom Tuzla zbog odlaska državljana naše zemlje na rad u Belgiju, odlučeno je na sjednici.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti donijelo je Odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika – Aerodrom Tuzla, radi odlaska državljana Bosne i Hercegovine na rad u Kraljevinu Belgiju.

Odlazak će biti organizovan danas, međunarodnim avionskim letom na relaciji Tuzla – Ostende/Bruges, a putnici će se ukrcati na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Riječ je o odlasku bh. državljana na rad u Kraljevinu Belgiju, a čiji je poslodavac kompanija „Bam Interbuild“ u kooperaciji s kompanijom „BAPA d.o.o.“ iz Velenja.

Svi radnici posjeduju radne dozvole, kao i potvrdu od strane nadležnih organa Belgije da, po dolasku u tu zemlju, ne moraju ići u izolaciju, već mogu odmah početi sa radom.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i JP Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o. Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.