BiH

Republički štab za vanredne situacije

Od ovog vikenda u RS-u dozvoljeno kretanje građanima van prebivališta

09/05/2020

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na javnim površinama više nije obavezno korištenje zaštitnih rukavica, ali jeste maske uz obavezu pridržavanja socijalnog rastojanja od dva metra, dok su u zatvorenim prostorijama obavezne sve mjere zaštite

U Republici Srpskoj od ovog vikenda je ponovo dozvoljeno kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Republički štab za vanredne situacije juče je stavio van snage Uredbu o zabrani kretanja van mjesta prebivalita u dane vikenda.

Policijski čas počinje večeras u 22.00 sata i traje do sutra ujutru do 5.00 sati.

Od ove zabrane izuzete su osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima dozvolu za kretanje izda Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na javnim površinama više nije obavezno korištenje zaštitnih rukavica, ali jeste maske uz obavezu pridržavanja socijalnog rastojanja od dva metra, dok su u zatvorenim prostorijama obavezne sve mjere zaštite.

MUP poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.